13 Mayıs 2012 Pazar

Anne Mesajları ile Dijital İletişim

Saat 23.40 ve bir SMS gelir "Kızım 12’de evde ol gecikme Bal Kabağına dönersin!"
Aslında söylenmek istenen şudur; 12’de evde olacaksın diye zar zor izin aldın Baban ayakta seni bekliyor…
Bu hafta gerek geleneksel medyada gerekse yeni medya kanallarında birçok farklı “Anneler Günü” kutlama kampanyaları yer aldı. Hepsinin ortak özelliği Annelerimize verdiğimiz sevgiyi ve önemi yansıtmaları. Bazı reklamlar sıradanlaşırken bazıları ise konuya farklı yaklaşımları ile ön plana çıktı ve “like”landı. Bunlarda ilk akla gelenler Profilo markasının 2011 yılı itibariyle yayınladığı “O Tabak Bitecek” reklamı ile başlayan, Bayramda “Anne Niçin Baktın Bana Öyle Klavuzu ” ile devam eden ve 2012’de ise “teknoloji” marka yansıması ise “Yavrum Seni Like ettim” reklamı.
Bir diğer örnek ise “Anne Mesajları” ile ön plana çıkan Turkcell Akıllı Kadınlar Kulübü.  Turkcell Dijital Ekibinin fark yarattıkları en öenmli nokta ise, bu video için Crowdsourcing geniş yelpazesinden yararlanıp çalışanlarının yaratıcı enerjisini de katarak daha gerçekçi bir yaklaşım sergilemeleri. Turkcell bu dijital iletişim videosunu hazırlarken sadece ajansından gelen fikirleri değil Turkcell çalışanlarını da bu yaratıcı fikre dâhil ettiler.  Düzenledikleri şirket içi anket ile Turkcell çalışanları kendi annelerinden gelen en düşünceli, en esprili, en farklı SMS’leri ilettiler. Ve bu SMS’lerinde yer aldığı “Anne Mesajları” videosu yaratıldı. Yayına girdiği gün Twitter’da en popüler listesinde #annemesajları ile 1.sıraya yükselerek Trending Topic olma sıfatını saatlerce korudu. Sadece bir gün içerisinde sosyal medya kanallarında 4 milyon reach ulaştı. Firma Anneler Gününde farklı bir iletişimde bulunduğu/beğenildiği, Annelerimiz ise çocuklarına attıkları SMS’leri medyada gördükleri için mutlular.
Bu iki markada risk alarak diğer firmaların bir Anneler Günü klasiği olan “koşarak annesine sarılan küçük kız” sembolü yerine bizim gündelik hayatımızda Annelerimizle yaşadığımız diyalogları kullanarak hem gülümsetip hem de onların bize verdikleri değeri tekrar hatırlattılar. Yaşam enerjimizi yansıtan Annelerimizin ve Geleceğin Annelerinin Anneler Gününü kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder