22 Şubat 2012 Çarşamba

Herkes Yükselsin


Crowdsourcing nedir, kimlerden oluşur, neden bu kadar etkilidir, nasıl kullanılır, kullanıldığında kimlere hitap eder gibi sorulara SOM508'in diğer katılımcılarının cevap vereceğini düşünerek bendeniz kimimizin "imece" usulü olarak nitelendirildiği bizimse kalabalığın gücüyle "herkes yükselsin" sloganıyla desteklediğim "Crowdsourcing" kavramının farklı/yaratıcı/düşünüdürücü örneklerini sizlerle paylaşıyor olacağım.

Daha önceleri sadece bilgi sağlayıcı olarak görev yapan intenet siteleri tüketicileri ile paylşımlarını artırarak pazarlama dünyasının içine alındılar yani tüketicilere hizmet veren/destek olan yine tüketiciler. Bu da crowdsourcing’i doğurdu. Hepimizin her konuda fikri olduğu öngörülürse bu paylaşım her geçen gün artmaya "binbir baloncuk" edasıyla bir kaç yıl içinde yüzlerce fikri ortaya çıkardı. Her gün farklı bir crowdsourcing fikri hayata geçiriliyor.

Crowdsourcing dünyamıza çok farklı noktalardan girebilir, mesela Crowdsourcing'le sanata destek olabiliyorsunuz, nasıl mı? Sanatseverseniz birazda paranız var ise istediğinizi esere(albüm, kitap, film...) para verip yayınlanmasına destek olabilirsiniz. 45. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Senaryo Geliştirme Ödülü' kazanan yönetmen Ali Vatansever Türkiye'de bunu ilk kullanan isim. Üç yıldan beri ilk uzun metraj filmi 'El Yazısı' için kaynak arayışında olan yönetmen 'crowdsourcing' yöntemiyle topladığı bağışlar sayesinde yeni yılda vizyona girecek filmi için şu sıralar heyecanla gün sayıyor.

O zaman kitlelerin gücü adına !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder