17 Nisan 2012 Salı

Düşüncelerini Ödüle ve Paraya Çevir, Fotoğrafınla Ayrımcılığı Yok Et


Düşündüğünüz şeyleri paylaşarak ödül kazanmak ister misiniz? Appswell uygulaması tam size göre. Appswell uygulaması ile aklınızdan geçen herhangi bir fikrinizi insanlarla paylaşabilir ve insanların o fikirle ilgili düşüncelerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca insanlar sizin fikrinizi sevdikçe fikirler listesinde üst sıralara tırmanabilir ve hediye çekleri kazanabilirsiniz. Ayırca uygulamayı geliştiren firma kurumsal firmalara da kullanıcılarının düşüncelerini alabilecekleri arayüzler geliştirme konusunda destek veriyor. Örneğin uygulamayı kullanarak Kraft Foods kendi sektöründeki müşterilerinin mobil uygulamalarda isteyebileceği özellikleri belirleyerek resmi uygulamasını AppStore’a koydu. Appswell şu anda sadece iOS temelli mobil cihazlarda çalışabilen bir uygulama. Yani bu uygulama için bir iPod, iPhone veya iPad’iniz yoksa arada sırada arkadaşınızınkini yürütmeniz gerekebilir. Uygulama ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.



Revolution Mosaic app’da Appswell gibi sadece iOS temelli cihazlarda çalışabilen bir uygulama. Uygulama tüm dünyadaki kullanıcılarından gelecek fotoğrafları bir poster içine yerleştirerek tüm insanların içinde olabileceği bir mozaik yaratmayı amaçlıyor. Hedef 360,000 fotoğrafa ulaşmak. Bu sayıda fotoğrafa ulaşıldıktan sonra yeni poster, fotoğraf gönderen kişilerin fotoğraflarından biri olarak seçilecek ve kullanıcılar bu posterin içini kendi fotoğraflarıyla dolduracaklar. Uygulamayı geliştiren Ian Tuason bu projeyle kitleleri ayrım olmaksızın tek çatı altında simgelemeyi amaçlamış. Ayrıca projesine kaynak yaratabilmek için crowdfounding’den de halen yararlanmakta. Proje ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:




Son bir uygulama da Türkiye’den. Uluhan Grup Beylikdüzü’nde inşaatına başlayacağı yeni toplu konut projesi için isim arayışına girdi ve son zamanların popüler metodu crowdsourcing’e başvurdu. Katılımcılar yaratılacak yaşam alanına isim vererek iPhone ve iPad kazanma şansını yakalarken, tüm katılımcılara da ilgili projede konut almaları durumunda satış fiyatı üzerinden %5 indirim sağlanacağı açıklandı. Aşağıdaki linkten ilgili kampanya sayfasına erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder