11 Nisan 2012 Çarşamba

“Kitlelere neden ihtiyacınız var?” DARPA’dan Yanıt!!



     Hepimizin bildiği gibi Crowdsourcing artık özel sektörde de, devlet kurumlarında da sıkça kullanılmakta. DARPA’nın yeni çalışmasında Georgia Tech Araştırma Enstitüsü, Vanderbilt Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi gibi üniversitelerden kimi bilim adamları ve Massachusetts Institute of  Technology ile General Electric'ten birer ekip yer almakta.

      Peki DARPA neden , imalat sürecinde Crowdsourcing kullanıyor? Yanıt basit. Çünkü Pentagon için bir şeyler tasarlamak ve inşa etmek gerçekten çok uzun zamanla ve yüklü maliyetlerle mümkün. Yeni bir zırhlı personel aracı veya bir tank için oluşturulan fikirden imalat sürecine  kadar harcanan süre genelde 10 ila 20 yıl. Haliyle DARPA küçük bir yardım için Crowdsourcing’e başvurarak birkaç yıl kazanmayı hedefliyor.




     DARPA’nın yakın vadeli hedefi, Marines için amfibi (hem karada hem denizde hareket edebilen) bir araç tasarımı üzerine fikirler toplamak. İlk yarışma, 1 milyon dolarlık ödül ile, önümüzdeki yılın başları için planlanıyor. Ardından, yaklaşık altı ay sonra, şasi ve diğer alt sistemler için yine 1.000.000 $ ödüllü bir yarışma yapılacak. 2014 yılında ise bütün bir araç için en iyi tasarım yarışması düzenlenerek 2.000.000 $ ile ödüllendirilecektir. 

  Çeşitli sektörlerde bu yaklaşımı başarıyla kullanılabilir.- otomotiv, bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, vs - Üstelik Crowdsourcing’le üretim hem daha hızlı hem de daha ucuz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder