13 Nisan 2012 Cuma

Kendi app'ini Geliştirirken Yardımseverliğini Konuştur



Crowdsourcing uygulamaları son zamanlarda sadece büyük şirketlere değil, küçük firmalara ve hatta bireylere de katkıda bulunabilmekte. Bunun en iyi örneklerinden biri iBuildApp. iBuildApp sayesinde isteyen herkes kendi iOS ve Android uygulamasını geliştirebiliyor. Uygulama kullanıcılara isterlerse belirli arayüzler üzerinden temel uygulamaları ücretsiz geliştirmelerini sağlıyor, isterlerse fikirlerini daha önceden uygulama geliştirmiş veya konularında uzmanlaşmış kişilere açabilmelerini ve o kişilerin uygulamayı onlar adına küçük ücretler karşılığında geliştirebilmesini sağlıyor. Bu sayede normalde şirketlere yüksek paralarla yaptırılan uygulamalar yerine daha uygun fiyata cep telefonu uygulaması geliştirmek mümkün olabiliyor. iBuildApp’ın crowdsourcing açısından en önemli özelliği mobil uygulama geliştirmiş uzman kişilerle parlak fikirli insanların bir araya gelmesini sağlayabilmesi.

iBuildApp web sitesine www.ibuildapp.com adresinden erişebilirsiniz. Ayrıca uygulama ile ilgili kısa bir yazıya http://www.crowdsourcing.org/site/ibuildapp/ibuildappcom/3229 adresinden erişebilirsiniz.


Bir diğer uygulama ise son zamanlarda yaşadığı zor günler nedeniyle manşetlerden düşmeyen Sony’den. Son 4 mali yıldır zarar eden 2011 yılı sonunda açıkladığı rekor zarar ile (6,4 milyar $) çökme noktasına gelen firma maliyetleri düşürmek ve düzlüğe çıkabilmek adına yeni adımlar atmakta. Ancak Sony İngiltere Ofisi tarafından gerçekleştirilen bir Android tabanlı uygulama şirketin farklı bir gündemle öne çıkabilmesini sağladı. Sony +u uygulaması gönüllülük esasına dayalı olup kullanıcıların kendi etraflarında gerçekleşecek gönüllülüğe dayalı sosyal yardım ve dayanışma projelerinden haberdar olmasını sağlıyor. Bu sayede gönüllü çalışmaların daha verimli, kolay ve hızlı ilerlemesini sağlamayı amaçlıyor. Uygulama Sony’nin düzenlediği “Open Planet Ideas” yarışmasına gelen yüzlerce öneri arasından seçilerek Eylül 2010’dan beri aktif olarak desteklenmekte. Uygulamayı Google Play Store’dan indirebilir, detaylı bilgi almak için www.sony.co.uk/+u adresine girebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder