3 Nisan 2012 Salı

Şirketlerin Yeni Vazgeçilmezi Crowdsourcing


   Bugün anlatacaklarıma geçmeden önce  sevgili bölüm arkadaşım, aynı zamanda bu blogun yazarlarından biri olan Atınç'ı tebrik etmek istiyorum. Çünkü kendisi bugün baba oluyor,  hatta belki de şuan, şu saniye olmuş bile olabilir. :)  Öyleyse kendisine Uğur Özmen'in şu yazısını gönderip, babalık hayatında başarılar diliyorum. :D


 


  Gelelim şirketlerin yeni vazgeçilmezi olan Crowdsourcing'e; Yenilikçi olmak için ne yapabiliriz? Bu, pek çok şirketin bugün kendine sıklıkla sorduğu sorulardan biri.  Yenilik fırtınası tüm sektörlerde almış başını gidiyor ve değişime ayak uyduramayanları da sağlam tehdit ediyor. Teknolojik gelişmeler günden güne değiştirmekte ve aslında bugün, yarın olduğunda eskimiş olabilir. Öyleyse nasıl yenilikçi olunabilinir?

  Günümüzde, Crowdsourcing  yenilik geliştirmek ve daha verimli, daha iyi ürünler ortaya koyabilmek için giderek daha iyi bir yol olarak kabul edilmektedir. Çünkü, Crowdsourcing daha hızlı ve daha düşük maliyetle pazara ürün getirebilir. Procter & Gamble da Pringles kutuları üzerindeki  görüntüleri  yazdırabilmek için bir yol bulmak üzere Crowdsourcing’i denedi  ve Bologno’da bulunan küçük bir İtalyan fırını hamur işleri üzerine hali hazırda görüntüleri yazabilmekteydi. Crowdsourcing ile yolları kesişti ve böylece P & G hem sorununa çözüm buldu hem de pazara bu çözümü sokmayı başarabildi.
  
  Crowdsourcing bu durumda başarılı olunca P & G Crowdsourcing çalışmalarını genişletmeye karar verdi. P & G’ın yenilikleri halen tam yüzde 50 oranında dışarıdan işbirliğine dayanıyor.



 Yalnız P & G değil, artık birçok büyük şirket üretimde yenilik için kalabalıkların bilgeliğinden destek almaya başlamış durumda. Bunların arasında Johnson & Johnson, Chlorox, 3M, Henkel ve daha birçok şirket  yer almakta.

Bir "Açık İnovasyon Platformu"
  OpenIDEO, İnterneti canlı, taze ve dinamik tutmak için yeni fikirler üretilmesi üzerine yapılandırılmış bir “açık inovasyon platformu” olarak tanıtıyor kendisini. Malum artık Web girişimciliği küresel ekonomi için önemli bir yapı taşı olarak görülmekte buradan bu yarışmayı takip etmek ve hatta katılımda bulunmak mümkün.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder