27 Mart 2012 Salı

Buz gibi bir bira hemde sizin tasarladığınız şişede

     Güneşin içimizi ısıttığı, içimizin ise buz gibi bira çektiği şu günlerde Heineken farklı yarışma tasarımıyla yüzümüzü güldürüp baharın geldiğinin sinyallerini veriyor.
   Gülümseyen “e” harfli marka tasarımı ile Amsterdam merkezli yenilikçi bira markası Heineken, 140.yıldönümünü kutlamak için global bir dizayn yarışması düzenledi ve yine 6 milyondan fazla facebook fanı ile başarılı bir sosyal medya kampanyasına imza atmış oldu.

   Heineken’in geleceğin şişesini dizayn etmek için düzenlediği yarışmada katılımcıların azıcık sanat zevkine sahip olması ve biraz da bira sevmesi yeterliydi.
   Yarışmanın en ilginç özelliği de katılımcıların yaratıcı dizaynlarını hiç tanımadıkları belkide başka bir ülkeden/kıtadan biriyle birlikte oluşturmalarıydı. Yarışmacılar, Heineken’nin bir sonraki “Limited Edition” şişe tasarımına isimlerini yazdırabilmek için gelecek 140 yılda tüm Dünya’dan insanların birbirleriyle nasıl iletişime geçeceklerini sembolize ettikleri çift tasarımlarını gönderdiler. Dünya’nın dört bir yanından gelen başvurular 31 Ocak, 2012 tarihine kadar Heineken’nin facebook sayfasına yapıldı.
  20 bin başvuru içerisinden son 3 final çifti belirlendi. Finale kalan 6 kişi, farklı geçmişi ve ülkeyi temsil ediyorlar. Kazanmaya bir adım yakın finalist çiftler; Porto Riko’dan Ray Muniz ve Bulgaristan’dan Gusztav Tomcsanyi, Sırbistan’dan Stefan Pilipović ve İtalya’dan Fabio Cianciol, Meksika’dan Rodolfo Kusulas avusturya’dan Lee Dunford. Kazanan grup ve dizaynı ise bu hafta belirlenip duyurulacak.

   Markaların müşterileriyle nasıl samimi bir iletişime geçtiğinin ve süreçlerine onları dahil ederek kitlelerin gücünü kullanarak yeni pazarlamanın kuvvetini kullanan Heineken, kazanan tasarımı  Aralık 2012’de gerçekleştirilecek yıldönümü kutlamaları ile tüm Dünya’ya sunacak, Tabi ki tasarımcılarda  isimleri şişe üzerine yazıldıüından dünya çapında birer yıldız olacaklar.

   Ps. Bu yazı geçen haftaya aittir evet geç yayınlandı, evet, sırf konuyu sizlere doğru taşımak için Amsterdam’a gidip Heikenen müzesi gezilmiştir, evet, gecikmenin tek nedeni budur… J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder