18 Mart 2012 Pazar

Kickstarter !

Son zamanların büyük çılgınlığı Pinterest'in kurucularından Ben Silbermann pinterest'i yaratırken esinlendiği ve beğendiği platformları belirttiği söyleşide Kickstarter'ın önemine dikkat çekiyor.

Silbermann her zaman sosyal medya ve ürünlere karşı ilgili olduğunu belirtiyor. Bu alanda bir iş kurma düşüncesi kafasında ilk belirdiğinde takdir ettiği Twitter'ı yada sevdiği bir forum olan Reddit'i örnek almayı düşünmüş. Diğer sevdiği projeler arasında Instagram ve Kickstarter bulunuyor. 

'Ben gerçekten Kicstarter ile yaşıyorum, bence muhteşem. Kickstarter'ın  fikri çok romantik. Birşey inşa etmek istiyorsun ve insanlar bunun gerçek olduğunu görmek istiyorlar.' diyor Silbermann.

Kickstarter yaratıcı projelerin sunulduğu ve desteklendiği  crowdsource bir platform aslına bakarsanız. Yaratıcı bir proje yeterince bilinir ve desteklenirse gerçekleşeceğine inanan kalabalığın oluşturduğu bir platdorm. Siteye facebook hesabınızla kolayca giriyor. Yaratmak istediğiniz, hayal ettiğiniz proje ve detaylarını giriyorsunuz. Projenize inanan fanlarınızla birlikte projenizin gerçekleşmesi için koşturuyorsunuz. Bu arada sizi destekleyen iştirakçilerinize proje bitiminde pay veya para vereceğinizi vaad edebilir yada gönüllü yapılabileceğine inandığınız bir proje ise bedelsiz destek bekleyebilirsiniz. Yada daha kolayı inandığınız veya etkilendiğiniz bir projeye destek verebilirsiniz.

2009 yılında kurulan şirkette 17.07.2011'e kadar gerçekleşen proje istatistikleri aşağıdaki gibi. Rakamlar gerçekten çarpıcı.

Önerilen Projeler: 26,620
Başarılı Projeler : 10,388
Başarısız Projeler : 13,113
Hayata Geçmiş Projeler : 3,119
Başarı Oranı: 44%



Sitenin ünlü projelerinden 'Diaspora' nın detaylarına aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.



Ben Pinterest'î referans kabul edip ve Silbermann'dan etkilenip hemen siteye üye oldum.Yakında bomba gibi projelerle karşınıza çıkarsam hiç şaşırmayın :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder