24 Mart 2012 Cumartesi

KONY 2012: Görünmez Çocuklar


İnsanlık olarak en değerli mirasımız, tartışmasız olarak çocuklarımızdır. Onların yaşamı, eğitimi, sağlığı ve mutluluğu için çalışıp çabalıyoruz. Onlar bize bahşedilmiş en büyük armağan. Peki size bir soru: Birileri gelip, yavrularınızı sizden koparıp, onları kendi amaçlarına hizmet etmeleri için ateşin ortasına bırakırsa neler hissederdiniz? Duyması bile korkunç olan bu cümleyi, Uganda'da binlerce aile her gün haykırıyor.
İnsanlığın düşmanı olan bir şahıstan bahsediyoruz. Bu şahsın hedefi, mal, para ve ünvandan daha öte. Joseph Kony, nesilleri ve geleceği hedef alıyor. Çocukları hedef alıyor.
Yüzlerce yıldır, sömürge altında, iç savaşlarla ve kanla yoğurulan, insan oğlunun göz yumarak cehenneme çevirdiği Afrika kıtasında yaşanan bu drama, büyük devletler yıllarca sessiz kaldı. En sonunda bir kişi cesaret gösterdi ve burada ki felaketi yıllarca kendi gözleriyle izledikten sonra, bir film çekerek bunu tüm dünyaya duyurdu. Jason Russell'dan bahsediyoruz.  Onun yaptığı bu hareket sonrası, insanlar belki de sessiz kalmaya utandılar, belki de bir şeylerin farkına vardılar. Sonuçta harekete geçtiler. http://www.kony2012.com/ web adresinden harekete geçen organizasyon yazının girişindeki video ile amaçlarını ve Joseph Kony' i insanlığa tanıttılar. Aynı siteden bağış toplayan kuruluş, çok kısa zamanda milyonlarca takipçiye ulaştı. Vaktini bilgisayar başında geçiren onca insan, hiç tanımadığı ama kurtarılmaya muhtaç çocuklar için, gönüllü bir işçi edasıyla, bu buluta katıldı. Her viral yapı gibi İnternet üzerinden başlayan KONY 2012 hareketi, oluşturduğu "destekçi bulutu" ile birlikte 30 Nisan 2012 tarihinde sokaklara inecek. Bu kampanya ile birlikte, yıl sonuna kadar insanlık suçlusu Joseph Kony'nin yakalanması ve bu istismara son verilmesi bekleniyor.
Unutmayalım ki kayıtsız kalınan her dakika, belki de gelecekte bizi bulacak olan kötü bir kaderi doğuruyor. Biz; medeniyetin merkezindekiler, yoksulluğun yönettiği Afrika üzerinden gözlerimizi çevirdiğimiz her saniye, bizim geleceğimiz, tüm insanlığın mirası olan bir çocuğun elindeki oyuncak alınıp onun yerine makineli bir tüfek tutuşturuluyor. Günü geldiğinde bu çocuğun, bizim çocuğumuz olmasını istemiyorsak eğer, harekete geçip bu kampanyaya destek vermeli ve bunu yaratacak sebebi ortadan kaldırmalıyız.



" Ağlayan bir çocuğun, göz yaşlarını silmektense, onu ağlatan sebebi ortadan kaldırmak daha önemlidir !"
 Ernesto Che Guevara

1 yorum:

  1. kanka bir de böyle bir şey var ama!!videoyu mutlaka izle!!

    http://haber.sol.org.tr/dunyadan/kony-kampanyasinin-gizledikleri-haberi-52798

    YanıtlaSil